Limba: RO
Currency: RON
  • RON
Bine ai venit in libraria noastra online! |

Cosul de Cumparaturi

0 items

Dropdown Categories

Bazele contabilitatii. Text de studiu si aplicatii | Editia a II-a

Code: 978-973-88153-4-6 | Rating: Rating: 06
Descriere

"Bazele contabilitatii. Text de studiu si aplicatii" este o lucrare originală care se adresează tuturor celor care fac primii paşi în contabilitate şi doresc să meargă mai departe în acest fascinant domeniu, şi în special studenţilor anului I ai Facultăţii de Ştiinţe din cadrul Universităţii Wales România. 

Detalii tehnice

ISBN: 978-973-88153-4-6
Titlul cartii: Bazele contabilitatii. Text de studiu si aplicatii
Autor | Autori: Marian Covlea
Publicat de: Editura Nomina Lex
Colectia: Carte Universitara
Data aparitiei: 2008
Formatul: Academic, B5, Mod de legare: Brosat
Numar de pagini: 309
Price: 15.00 Lei
Cantitate:
Trimite unui prieten Voteaza / Scrie opinia ta Adauga la lista de dorinte Compara cu alte produse

 

Subordonată în principal utilităţii şi oportunităţii didactice, cartea are o structură complexă, specifică atât manualelor, cât şi caietelor de seminar: textul de bază, probleme rezolvate şi propuse spre rezolvare, studii de caz, monografii contabile, teste – grilă, subiecte de examen şi instrumente de lucru utile înţelegerii textului de bază şi rezolvării probelor practice de seminar şi subiectelor de examen (modele de documente, scheme de conturi şi planul de conturi general) şi aprofundării pe mai departe a materiei (lecturi suplimentare şi bibliografie).
Toate acestea sunt urmarea  atenţiei deosebite care a fost acordată de către autor dezvoltării capacităţii studenţilor de a lucra independent, autonom din punct de vedere intelectual, care reprezintă o cerinţă de bază a învăţământului actual. 
 
Prezentăm în continuare o listă (incompletă)  a domeniilor de studiu şi de activitate profesională pentru care materia bazelor contabilităţii, aprofundată, constituie un indispensabil instrument de lucru:
 
Management: principiile contabilităţii  ajută la înţelegerea subiectelor legate de formele de organizare a agenţilor economici, caracteristiciile corporaţiilor, cuantificarea performanţelor activităţii  şi utilizarea internă a informaţiilor contabile de către manageri. 
 
Marketing: principiile de bază ale contabilităţii sunt folositoare pentru înţelegerea subiectelor legate de politicile de preţuri, relaţiile dintre vânzări şi profitabilitate, întocmirea şi urmărirea realizării bugetelor  şi planurilor de stimulare.
 
Economie generală: bazele contabilităţii sunt utile pentru înţelegerea subiectelor de microeconomie, cum ar fi costurile activităţii economice, analiza (marginală) a costurilor, analiza profitabilităţii, maximizarea profitului şi cursurile de schimb ale monedelor; subiecte de macroeconomie cum ar fi moneda şi sistemul bancar, contabilitatea venitului naţional şi operaţiunile în monede străine.
 
Finanţe: aici principiile contabilităţii sunt utile pentru înţelegerea subiectelor legate de analiza rapoartelor financiare, analiza fluxurilor de lichidităţi, sistemul de bugete al întreprinderii, valoarea în timp a banilor, operaţiunile bancare şi de creditare, managementul fondului de rulment (inclusiv al mijloacelor băneşti, plasamentelor, creanţelor şi stocurilor), finanţarea pe termen scurt şi lung prin intermediul efectelor comerciale, obligaţiunilor, leasingului şi al emisiunii de  acţiuni, al fuziunilor şi achiziţiilor de companii.
 
Sisteme informaţionale: principiile de bază ale contabilităţii sunt utile pentru înţelegerea sistemelor electronice şi contabile, a documentaţiei de sistem,  a controlului intern şi a sistemelor de evidenţă a cumpărărilor şi salariilor.
 
Această lucrare se adresează în primul rând tuturor studenţilor anului I de la Universitatea Wales România, cu speranţa că le va întregi acestora în mod armonios pregătirea economică, oferindu-le cunoştinţe, abilităţi şi deprinderi utile, solide şi actuale şi de cel mai înalt nivel în acest stadiu al pregătirii lor, ca o garanţie a dezvoltării intelectuale şi profesionale viitoare a acestora.
 
ISBN: 978-973-88153-4-6
Titlul cartii: Bazele contabilitatii. Text de studiu si aplicatii
Autor | Autori: Marian Covlea
Publicat de: Editura Nomina Lex
Colectia: Carte Universitara
Data aparitiei: 2008
Formatul: Academic, B5, Mod de legare: Brosat
Numar de pagini: 309

by Administrator Librarie, 14 Aug 2012

Manualul de faţă se adresează în primul rând tuturor studenţilor anului I de la Universitatea Wales România, cu speranţa că le va întregi acestora în mod armonios pregătirea economică, oferindu-le cunoştinţe, abilităţi şi deprinderi utile, solide şi actuale şi de cel mai înalt nivel în acest stadiu al pregătirii lor, ca o garanţie a dezvoltării intelectuale şi profesionale viitoare a acestora.