Drept procesual penal, Editia a III-a (Sinteze pentru admiterea in avocatura 2011) | Autori: Eduard Dragomir, Roxana Palita

DREPT PROCESUAL PENAL. Sinteze pentru pregatirea examenului de admitere si definitivare in profesia de AVOCAT (Autori: Av. Eduard Dragomir, Av. Roxana Palita) - Editia a III-a, Editura Nomina Lex, Bucuresti, 2011.
STOC EPUIZAT!
Recomandam editia a IV-a, 2013 disponibila aici:
SINTEZE DREPT PROCESUAL PENAL 2013
- Producator: Editura Nomina Lex
ISBN: | 978-606-8153-28-5 |
---|---|
Titlul cartii: | DREPT PROCESUAL PENAL. Sinteze pentru pregatirea examenului de admitere si definitivare in profesia de AVOCAT |
Autor | Autori: | Eduard Dragomir, Roxana Palita |
Publicat de: | Editura Nomina Lex |
Colectia: | Sinteze pentru avocati |
Data aparitiei: | 2011 |
Formatul: | Academic, Interior cusut, Coperta cartonata |
Numar de pagini: | 336 |
4
by Administrator Libraria LexMag.ro, 07 Aug 2012
Lucrarea se adreseaza in special acelor persoane care se pregatesc in vederea sustinerii examenului de admitere in profesia de avocat (admitere in barou). Manualul de fata poate fi insa si un instrument deosebit de util atat pentru studenti, cat si pentru juristi, in general.
NOUL COD CIVIL COMENTAT SI ADNOTAT | Cartea a VII-a | Dispozitii de Drept International Privat
Cartea a VII-a – „Dispoziţii de Drept Internaţional Privat” a Noului Cod civil al României a avut menirea de a integra prevederile Legii nr. 105/1992, revizuite însă, pentru a fi puse în acord cu noua concepţie în materia dreptului familiei, cuprinsă în cod, şi cu instrumentele Uniunii Europene şi internaţionale în domeniul dreptului internaţional privat.
Cartea a VII-a din Noul Cod civil cuprinde în cadrul Titlului I dispoziţiile generale în materie, iar în cadrul Titlului II conflictele de legi referitoare la: persoane, familie, bunuri, moştenire, actul juridic civil, obligaţii, cambie, bilet la ordin şi cec, fiducie şi prescripţie extinctivă.
În materia pe care o avem în vedere, la data intrării în vigoare a Noului Cod civil au fost abrogate art. 1-33 şi art. 36-147 din Legea nr. 105/1992 cu privire la reglementarea raporturilor de drept internaţional privat [conform art. 230 lit. q) din Legea nr. 71/2011 pentru punerea în aplicare a Legii nr. 287/2009 privind Codul civil].
Price:
69.00 Lei
|
|
Drept civil. Sinteze pentru pregatirea examenelor de admitere si definitivare in profesia de Avocat, editia 2012
Drept Civil. Sinteze pentru pregatirea examenelor de admitere si definitivare in profesia de avocat (Autori: Av. Eduard Dragomir, Av. Roxana Paliță) - Editia a III-a, Editura Nomina Lex, Bucuresti, 2012.
În elaborarea editiei a III-a, apărută în august 2012, s-a avut în vedere tematica recomandata de institutiile abilitate pentru examenul de admitere in barou, sesiunea octombrie 2012.
Ca noutate fata de vechile editii, Editia a III-a a acestui manual de drept civil este structurata in doua parti.
In prima parte se analizeaza tematica care se cere pentru examenele in avocatura din Noul Cod civil - respectiv Aplicabilitatea in timp a Noului Cod civil si Actul Juridic Civil, iar in partea a doua sunt prezentate posibile subiecte de examen si analiza detaliata a acestora, atat conform noului cod civil, cat si conform codului civil anterior, in functie de situatie.
Tot ca noutati, dar de natura tehnica, de aceasta data, se remarca calitatea crescuta a a realizarii cartii, calitatea hartiei imbunatatita, coperta cartonata si modul de legare cusut.
Autori: Eduard Dragomir, Roxana Palita
Price:
120.00 Lei
|
|
Noul Cod civil, republicat in M. Of. nr. 505/2011 (Ad Litteram) - editie cartonataEdiţia de faţă cuprinde: Noul Cod civil ad litteram, astfel cum a fost republicat în Monitorul Oficial nr. 505 din 15 iulie 2011; Un extras din Legea nr. 71/2011, legea de punere în aplicare a Noului Cod civil; Ordonanţa nr. 13/2011 privind dobânda legală remuneratorie și penalizatoare pentru obligaţii bănești, precum și pentru reglementarea unor măsuri financiar-fiscale în domeniul bancar (Integral); Ordonanţa de urgenţă nr. 79/2011 pentru reglementarea unor măsuri necesare intrării în vigoare a Legii nr. 287/2009 privind Codul civil (Integral); Ordinul nr. 11/2011 privind aprobarea Regulamentului Băncii Naţionale a României și al Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare nr. 15/10/2011 referitor la plasamentele prevăzute de art. 831 din Legea nr. 287/2009 privind Codul civil (Integral); Index alfabetic.
Price:
36.00 Lei
|
|
Organizarea si Exercitarea Profesiei de Avocat. Sinteze pentru pregatirea examenelor de admitere si definitivare in profesia de AVOCAT 2012
Organizarea si exercitarea profesiei de avocat. Sinteze pentru pregatirea examenelor de admitere si definitivare in profesia de avocat - editia a IV-a, revazuta si adaugita, Editura Nomina Lex, Bucuresti, 2012. Aceasta lucrare a fost elaborata in virtutea Legii nr. 51/1995 republicată în 2011, cu modificarile si completările ulterioare (OUG nr. 10/2011 şi Legea nr. 71/2011), avand in vedere, totodata, si Noul Statut al Profesiei de Avocat din 2011, publicat în Monitorul Oficial nr. 898 din 19 decembrie 2011. Lucrarea este destinată persoanelor care se pregatesc pentru sustinerea examenelor de primire sau definitivare în profesia de avocat, dar poate fi la fel de utila atat profesionistilor dreptului, cat si studentilor.
Price:
69.00 Lei
|
|
Drept procesual civil (Sinteze pentru admiterea in avocatura) | Autori: Eduard Dragomir, Roxana Palita
În elaborarea editiei a III-a, apărută în Septembrie 2011, s-au avut în vedere modificările Codului de procedura civila aduse prin Legea nr. 202/2010 ("Mica Reforma"), privind unele măsuri pentru accelerarea soluționării proceselor, publicată în Monitorul Oficial nr. 714 din 26 octombrie 2010.
Ca noutate absoluta fata de vechile editii, Editia a III-a a acestui manual de drept procesual civil este structurata in doua parti.
In prima parte se analizeaza in detaliu tematica care se cere pentru examenele in avocatura (admitere barou), iar in partea a doua sunt prezentate posibile subiecte de examen si analiza detaliata a acestora.
Price:
95.00 Lei
|
|
Pachet promo - Manuale utile pentru admiterea in avocatura 2013 (Sinteze pentru pregatirea examenului)
Prezentul Pachet pentru pregătirea examenului de ADMITERE ÎN BAROU, reprezinta o oferta de cărţi utilă celor care se vor pregăti pentru susţinerea examenelor de admitere si definitivat pentru anul 2013.
Pachetul contine 5 manuale de sinteze editate sub egida Editurii Nomina Lex, respectiv:
1. Drept civil. Sinteze pentru pregatirea examenelor de admitere si definitivare in profesia de avocat, Editia a IV-a, 2013 - Autori: Av. Eduard Dragomir, Av. Roxana Paliţă - Editura Nomina Lex, Bucuresti, 2013; Editia a IV-a a manualului de drept civil este disponibila din August 2013 si este elaborata in conformitate cu dispozitiile Noului Cod civil.
2. Drept Procesual Civil. Sinteze pentru pregatirea examenelor de admitere si definitivare in profesia de AVOCAT (EDITIA A III-A, 2011) - Autori: Av. Eduard Dragomir, Av. Roxana Paliţă - Editura Nomina Lex, Bucuresti, 2011
3. Drept procesual penal. Sinteze pentru pregatirea examenelor de admitere si definitivare in profesia de AVOCAT (editia a IV-a, 2013) - Autori: Av. Eduard Dragomir, Av. Roxana Paliţă - Editura Nomina Lex, Bucuresti, 2013
4. Drept penal. Sinteze pentru pregatirea examenelor de admitere si definitivare in profesia de AVOCAT, editia 2011 - Autori: Av. Eduard Dragomir, Av. Roxana Paliţă - Editura Nomina Lex
5. Organizarea si exercitarea profesiei de avocat. Sinteze pentru pregatirea examenelor de admitere si definitivare in profesia de avocat, Editia a IV-a, 2012 - Autori: Av. Eduard Dragomir, Av. Roxana Paliţă - Editura Nomina Lex, Bucuresti, 2012;
La achizitionarea pachetului promo de sinteze, fiecare cumparator primeste GRATUIT lucrarea:
Noul Cod Civil Republicat, Ad litteram (Editie cartonata, interior cusut).
Price:
529.00 Lei
|
|
Tratat de Drept Procesual Penal. Partea Generala (Editie actualizata cf. Legii nr. 202/2010 - "Mica Reforma")
Tratatul de fată constituie o analiză teoretică şi practică aprofundată asupra instituţiei dreptului procesual penal român, cu implicaţii deosebite în sfera relaţiilor de drept public.
Fiind chemat să asigure constatarea la timp şi în mod complet a faptelor ce constituie infracţiuni, procesul penal trebuie să contribuie, în acelaşi timp, la educarea cetăţenilor în spiritul respectării legilor. Totodată, dreptul procesual penal este acela care asigură societatea că orice persoană care a săvârşit o infracţiune va răspunde potrivit vinovăţiei sale şi nicio persoană nevinovată nu va fi trasă la răspundere penală. Cu alte cuvinte, dreptul procesual penal asigură ordinea de drept şi face să fie apărate drepturile şi interesele legitime ale persoanelor. Prin procesul penal se urmăreşte, în primul rând, tragerea la răspundere penală a persoanei care a comis o infracţiune, deci rezolvarea unui conflict concret de drept penal. Scopul imediat al oricărui proces penal rezidă în constatarea infracţiunilor şi justa pedepsire a infractorilor. Legea subliniază că activitatea procesuală urmează să se desfăşoare la timp, prefigurându-se astfel operativitatea ca unul dintre principiile fundamentale ale activităţii judiciare şi în mod complet, respectiv în aşa fel încât faptele să fie cunoscute sub toate aspectele care interesează şi se impun în vederea soluţionării cauzei.
La elaborarea tratatului au fost avute în vedere numeroase surse doctrinare şi legislative. Din perspectivă legislativă, subliniem faptul că tratatul cuprinde şi modificările aduse Codului de procedură penală prin Legea nr. 202/2010 privind unele măsuri pentru accelerarea soluţionării proceselor. Totodată, sunt prezentate şi numeroase hotărâri din practica Curţii Europene a Drepturilor Omului, precum şi elemente din practica judiciară internă.
Tratatul de faţă se adresează, în aceeaşi măsură, atât teoreticienilor, cât şi practicienilor dreptului, el fiind, totodată, deosebit de util masteranzilor şi doctoranzilor, dar şi studenţilor la drept care doresc să aprofundeze cunoştinţele în materia dreptului procesual penal român.
Price:
59.00 Lei
|
|
Probele in procesul penal. Aspecte teoretice si Jurisprudenta in materie
Sistemul probator, ca ansamblu de norme juridice care reglementează probele şi mijloacele de probă, are o influenţă hotărâtoare în înfăptuirea justiţiei penale.
Fiind un mijloc de cunoaştere a faptelor ce s-au petrecut în realitatea obiectivă, probele dau posibilitatea cunoaşterii fenomenelor din natură şi societate, în raport de nivelul cunoştinţelor şi de interesul manifestat pentru aflarea adevărului.
Price:
43.00 Lei
|
|
Teste grila. Drept penal si procedura penala 2013 | Carte de: Udroiu MihailEXTRAS: 22. Se va aplica retroactiv în cauzele care nu au fost definitiv judecate legea penală nouă care: a. introduce noi măsuri de siguranţă; b. prevede noi măsuri educative; c. elimină unele condiţii necesare pentru dispunerea suspendării condiţionate a executării pedepsei. 23. Este întotdeauna retroactivă legea prin care: a. este stabilit un nou regim de executare a pedepsei închisorii; b. sunt graţiate anumite infracţiuni; c. sunt amnistiate anumite infracţiuni. 24. Legea temporară: a. se aplică în mod obligatoriu infracţiunii săvârşite în timpul cât era în vigoare, chiar dacă fapta nu a fost judecată în acest interval de timp; b. se va aplica ultraactiv şi atunci când după ieşirea ei din vigoare fapta nu mai este incriminată; c. nu se poate aplica, după ieşirea ei din vigoare, decât în ipoteza în care este mai favorabilă decât legea în vigoare la momentul judecăţii. 25. Se va aplica legea penală veche, mai favorabilă, în cazul în care: a. infracţiunea continuată este consumată sub puterea legii vechi şi se epuizează după intrarea în vigoare a legii noi; b. infracţiunea progresivă a fost săvârşită sub puterea legii vechi, iar rezultatul mai grav se produce după intrarea în vigoare a legii noi; c. legea nouă conţine variante alternative suplimentare ale elementului material al infracţiunii.
Price:
69.00 Lei
|
|
Drept penal. Partea generala. Noul Cod penal | Carte de: Udroiu MihailDin cuprins: - sunt subliniate diferenţele dintre vechiul şi noul Cod penal - prezentare detaliată a modului în care se va determina în practică legea penală mai favorabilă prin raportare la fiecare instituţie în parte soluţii jurisprudenţiale ale instanţei supreme şi ale altor instanţe naţionale, care îşi păstrează valabilitatea din perspectiva raţionamentului juridic şi după intrarea în vigoare a NCP - jurisprudenţa Curţii Europene a Drepturilor Omului în cauzele contra României, în scopul relevării modului în care normele NCP trebuie interpretate din perspectiva instanţei de la Strasbourg
Price:
84.90 Lei
|