Noul Cod civil, republicat in M. Of. nr. 505/2011 (Ad Litteram) - editie cartonata

Ediţia de faţă cuprinde: Noul Cod civil ad litteram, astfel cum a fost republicat în Monitorul Oficial nr. 505 din 15 iulie 2011; Un extras din Legea nr. 71/2011, legea de punere în aplicare a Noului Cod civil; Ordonanţa nr. 13/2011 privind dobânda legală remuneratorie și penalizatoare pentru obligaţii bănești, precum și pentru reglementarea unor măsuri financiar-fiscale în domeniul bancar (Integral); Ordonanţa de urgenţă nr. 79/2011 pentru reglementarea unor măsuri necesare intrării în vigoare a Legii nr. 287/2009 privind Codul civil (Integral); Ordinul nr. 11/2011 privind aprobarea Regulamentului Băncii Naţionale a României și al Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare nr. 15/10/2011 referitor la plasamentele prevăzute de art. 831 din Legea nr. 287/2009 privind Codul civil (Integral); Index alfabetic.
- Producator: Editura Nomina Lex
Ediţia de faţă cuprinde: Noul Cod civil ad litteram, astfel cum a fost republicat în Monitorul Oficial nr. 505 din 15 iulie 2011; Un extras din Legea nr. 71/2011, legea de punere în aplicare a Noului Cod civil; Ordonanţa nr. 13/2011 privind dobânda legală remuneratorie și penalizatoare pentru obligaţii bănești, precum și pentru reglementarea unor măsuri financiar-fiscale în domeniul bancar (Integral); Ordonanţa de urgenţă nr. 79/2011 pentru reglementarea unor măsuri necesare intrării în vigoare a Legii nr. 287/2009 privind Codul civil (Integral); Ordinul nr. 11/2011 privind aprobarea Regulamentului Băncii Naţionale a României și al Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare nr. 15/10/2011 referitor la plasamentele prevăzute de art. 831 din Legea nr. 287/2009 privind Codul civil (Integral); Index alfabetic.
ISBN: | 978-606-8153-33-9 |
---|---|
Titlul cartii: | Noul Cod civil, republicat in M. Of. nr. 505/2011 (Ad Litteram) - editie cartonata |
Autor | Autori: | Eduard Dragomir |
Publicat de: | Editura Nomina Lex |
Colectia: | Legislatie |
Data aparitiei: | Noiembrie, 2011 |
Formatul: | A5, Mod de legare: cusut; Coperta Cartonata |
Numar de pagini: | 600 |
5
by Administrator Libraria LexMag.ro, 01 Aug 2012
Prin formatul de prezentare îngrijit, coperta frumos cartonată şi interiorul cusut, lucrarea de față se adresează în primul rând acelui segment al utilizatorilor care zilnic, prin prisma profesiei, au nevoie de noul cod civil ca şi instrument de birou.
NOUL COD CIVIL COMENTAT SI ADNOTAT | Cartea a VII-a | Dispozitii de Drept International Privat
Cartea a VII-a – „Dispoziţii de Drept Internaţional Privat” a Noului Cod civil al României a avut menirea de a integra prevederile Legii nr. 105/1992, revizuite însă, pentru a fi puse în acord cu noua concepţie în materia dreptului familiei, cuprinsă în cod, şi cu instrumentele Uniunii Europene şi internaţionale în domeniul dreptului internaţional privat.
Cartea a VII-a din Noul Cod civil cuprinde în cadrul Titlului I dispoziţiile generale în materie, iar în cadrul Titlului II conflictele de legi referitoare la: persoane, familie, bunuri, moştenire, actul juridic civil, obligaţii, cambie, bilet la ordin şi cec, fiducie şi prescripţie extinctivă.
În materia pe care o avem în vedere, la data intrării în vigoare a Noului Cod civil au fost abrogate art. 1-33 şi art. 36-147 din Legea nr. 105/1992 cu privire la reglementarea raporturilor de drept internaţional privat [conform art. 230 lit. q) din Legea nr. 71/2011 pentru punerea în aplicare a Legii nr. 287/2009 privind Codul civil].
Price:
69.00 Lei
|
|
Drept civil. Sinteze pentru pregatirea examenelor de admitere si definitivare in profesia de Avocat, editia 2012
Drept Civil. Sinteze pentru pregatirea examenelor de admitere si definitivare in profesia de avocat (Autori: Av. Eduard Dragomir, Av. Roxana Paliță) - Editia a III-a, Editura Nomina Lex, Bucuresti, 2012.
În elaborarea editiei a III-a, apărută în august 2012, s-a avut în vedere tematica recomandata de institutiile abilitate pentru examenul de admitere in barou, sesiunea octombrie 2012.
Ca noutate fata de vechile editii, Editia a III-a a acestui manual de drept civil este structurata in doua parti.
In prima parte se analizeaza tematica care se cere pentru examenele in avocatura din Noul Cod civil - respectiv Aplicabilitatea in timp a Noului Cod civil si Actul Juridic Civil, iar in partea a doua sunt prezentate posibile subiecte de examen si analiza detaliata a acestora, atat conform noului cod civil, cat si conform codului civil anterior, in functie de situatie.
Tot ca noutati, dar de natura tehnica, de aceasta data, se remarca calitatea crescuta a a realizarii cartii, calitatea hartiei imbunatatita, coperta cartonata si modul de legare cusut.
Autori: Eduard Dragomir, Roxana Palita
Price:
120.00 Lei
|
|
Organizarea si Exercitarea Profesiei de Avocat. Sinteze pentru pregatirea examenelor de admitere si definitivare in profesia de AVOCAT 2012
Organizarea si exercitarea profesiei de avocat. Sinteze pentru pregatirea examenelor de admitere si definitivare in profesia de avocat - editia a IV-a, revazuta si adaugita, Editura Nomina Lex, Bucuresti, 2012. Aceasta lucrare a fost elaborata in virtutea Legii nr. 51/1995 republicată în 2011, cu modificarile si completările ulterioare (OUG nr. 10/2011 şi Legea nr. 71/2011), avand in vedere, totodata, si Noul Statut al Profesiei de Avocat din 2011, publicat în Monitorul Oficial nr. 898 din 19 decembrie 2011. Lucrarea este destinată persoanelor care se pregatesc pentru sustinerea examenelor de primire sau definitivare în profesia de avocat, dar poate fi la fel de utila atat profesionistilor dreptului, cat si studentilor.
Price:
69.00 Lei
|
|
Drept procesual penal, Editia a III-a (Sinteze pentru admiterea in avocatura 2011) | Autori: Eduard Dragomir, Roxana PalitaDREPT PROCESUAL PENAL. Sinteze pentru pregatirea examenului de admitere si definitivare in profesia de AVOCAT (Autori: Av. Eduard Dragomir, Av. Roxana Palita) - Editia a III-a, Editura Nomina Lex, Bucuresti, 2011.
STOC EPUIZAT! Recomandam editia a IV-a, 2013 disponibila aici: SINTEZE DREPT PROCESUAL PENAL 2013
Price:
70.00 Lei
Stoc epuizat!
|
|
Noul Cod Civil (NCC). Comentariu pe articoleIn redactarea lucrarii de fata s-a avut in vedere forma actualizata a Noului Cod civil al Romaniei. Articolele sunt insotite de trimiteri in special la Legea de punere in aplicare a noului Cod civil si Codul civil de la 1864, precum si la diferite acte normative, in vigoare sau nu, dar prezentand importante legaturi cu noua reglementare: Constitutia, alte legi, ordonante sau/si hotarari de Guvern, decrete, ordine etc. „Opera unui colectiv de 33 teoreticieni şi practicieni ai dreptului – ceea ce asigură o viziune pragmatică asupra interpretării şi aplicării textelor din cod – cartea reuneşte autori provenind din toate şcolile de drept importante din România, asigurând o «acoperire naţională» fără precedent în istoria doctrinei juridice româneşti”, a declarat Flavius Baias, decanul Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti şi unul dintre cei patru coordonatori ai volumului.
Price:
549.00 Lei
|
|
Raportul Juridic Civil potrivit Noului Cod civil
Ca oricare alta disciplina sau ramura de drept, si studiul dreptului civil trebuie sa inceapa cu o parte introductiva, in lipsa careia nu ar putea fi studiate celelalte institutii. Partea introductiva despre care vorbim aici se refera la aplicabilitatea noului cod civil, capitol cu care debuteaza prezentul studiu.
In afara capitolului privitor la aplicabilitatea noului cod civil, lucrarea analizează o institutie de baza a dreptului civil, şi anume raportul juridic civil, institutie studiata la majoritatea facultatilor de drept din tara ca parte generala a dreptului civil.
Prin modul în care a fost structurată, lucrarea se adreseaza si persoanelor care se pregatesc pentru unele concursuri si examene, precum cel pentru admiterea in barou / avocatura.
Price:
25.00 Lei
|
|
Actul juridic civil. Sinteze tematice (pt. pregatirea examenelor de admitere / definitivare in avocatura, magistratura)Prin lucrarea de faţă, autorii abordează în integralitate o instituţie fundamentală a dreptului civil, Actul Juridic Civil din perspectiva Noului Cod civil al României, care cum bine ştim a intrat deja in vigoare din 2011. Scopul lucrării este in primul rând de a veni în sprijinul acelora care se pregătesc pentru examenele de admitere/definitivare in profesia de avocat, magistrat ori alte profesii juridice.
Price:
39.00 Lei
|
|
Corneliu Birsan | Drept civil. Drepturile reale principale, 2013Sub semnatura bine cunoscuta a profesului Corneliu Birsan, prezenta lucrare analizeaza detaliat regimul juridic al bunurilor in conformitate cu dispozitiile cuprinse in Cartea a III-a din Noul Cod civil, intrat in vigoare inca de la 1 octombrie 2011.
In succesiunea indicata de Codul civil, sunt tratate toate aspectele importante privind drepturile reale: notiune si clasificare, delimitarea fata de drepturile de creanta, dobandirea drepturilor reale, regimul juridic al proprietatii private si cel al proprietatii publice, modalitatile juridice si apararea dreptului de proprietate, superficia, uzufructul, uzul si abitatia, servitutile, posesia si publicitatea drepturilor reale.
Pentru a sublinia continuitatea, dar si pentru a sesiza mai usor elementele de noutate, prezentarea tuturor institutiilor este realizata prin compararea dispozitiilor anterioare cu cele ale noului cod, iar comentariile si opiniile autorului sunt insotite de numeroase trimiteri la literatura de specialitate si la solutii din jurisprudenta nationala si a Curtii Europene a Drepturilor Omului.
STOC EPUIZAT!
Price:
75.00 Lei
Stoc epuizat!
|
|
G. Boroi s.a. | Curs de drept civil. Drepturile reale principale, 2013
După Cursul de drept civil. Partea generală, aflat deja la a doua ediție în mai puțin de un an, Profesorul Gabriel Boroi și colaboratorii săi continuă analiza instituțiilor din noul Cod civil cu acest Curs de drept civil. Drepturile reale principale.
Gândindu-se în special la studenții care iau prima dată contact cu această materie, precum și la absolvenții care se pregătesc pentru examenele de admitere și definitivat în profesiile juridice, autorii au elaborat o lucrare sintetică și explicită, care prezintă informația necesară într-un mod clar și accesibil.
Pe lângă explicaţiile teoretice şi prezentarea soluţiilor din practica judiciară, au fost elaborate întrebări sub formă de teste grilă, necesare atât pentru facilitarea înţelegerii noţiunilor de bază, cât şi pentru pregătirea examenelor sau concursurilor.
Price:
59.00 Lei
|
|
Comentariile Codului civil. PERSOANA JURIDICA
Prezenta lucrare propune nu numai o tratare abstracta a persoanelor juridice, ci reprezinta si o incercare, de un real folos practic, de a delimita persoanele juridice ca subiecte de drept de toate celelalte entitati fara personalitate juridica existente in dreptul nostru, mai ales in conditiile in care infiintarea haotica a persoanelor juridice de drept public creeaza serioase dificultati practice (spre exemplu, o agentie sau o directie poate avea personalitate juridica sau nu, in functie de prevederile actului de infiintare).
S-a urmarit, de asemenea, sesizarea lacunelor legislative generate de aplicarea Codului civil in vigoare ca norma generala in aceasta materie, in conditiile in care majoritatea normelor speciale ce reglementeaza functionarea diverselor categorii de persoane juridice sunt incomplete, precum si prezentarea unor solutii jurisprudentiale si formularea de propuneri de lege ferenda, in contextul in care societatile comerciale, asociatiile si fundatiile sunt singurele categorii de persoane juridice ce beneficiaza de o reglementare completa si complexa.
Price:
49.00 Lei
|
|
Vol. 1 - Noul Cod civil - comentarii, doctrina, jurisprudenta | Despre legea civila, Persoanele, Familia, BunurilePrimul volum al Noului Cod civil este consacrat Art. 1-952 - Despre legea civila, Persoanele, Familia, Bunurile, este realizat pe baza analizelor si solutiilor dezvoltate in timp de doctrina si jurisprudenta, dar sunt aduse si noi comentarii conforme noilor reglementari. Aceasta lucrare reprezinta un ghid indispensabil pentru juristi, avocati, studenti etc.; este elaborata intr-un mod sintetic si explicit, comentariile fiind realizate de o echipa de oameni profesionisti: judecatori, avocati, procurori si notari publici, cadre universitare etc.
VA RECOMANDAM SI:
VOL. II. Noul Cod civil | Vol. II. Art. 953- 1.649| Mosteniri si liberalitati. Obligatii (CLICK AICI)
= SAU =
Price:
170.00 Lei
|
|
Pachet Tratat teoretic si practic de executare silita. Vol. 1 si 2
Editura Universul Juridic are deosebita placere sa prezinte un proiect editorial de o deosebita importanta pentru sfera domeniului juridic: Tratat teoretic si practic de executare silita, elaborat de teoreticieni si practicieni recunoscuti in domeniul dreptului - conf. univ., jud. Evelina Oprina si jud. Ioan Garbulet.
Lucrarea reprezinta o abordare doctrinara ce acopera domeniul executarii silite din perspectiva conceptiei procesuale adusa de Noul Cod de procedura civila si de Legea de punere in aplicare a acestuia.
Tratatul are drept criteriu de baza valoarea practica a procedurii analizate si este structurata in doua volume, fiind prima lucrare de o asemenea amploare din literatura juridica romana dedicata in exclusivitate celei de-a doua faze a procesului civil - executarea silita.
Price:
390.00 Lei
|
|
Noul Cod civil si Legea de punere in aplicare [Martie 2013] | Corespondenta cu reglementarile anterioare, legislatie conexa si index alfabeticEXTRAS: Capitolul III. Interpretarea şi efectele legii civile Art. 9. Interpretarea legii. (1) Cel care a adoptat norma civilă este competent să facă şi interpretarea ei oficială. (2) Norma interpretativă produce efecte numai pentru viitor. (3) Interpretarea legii de către instanţă se face numai în scopul aplicării ei în cazul dedus judecăţii. Reglementarea anterioară: art. 4 C. civ. 1864 Legislaţie conexă: art. 69 din Legea nr. 24/2000 privind normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative (republicată în M. Of. nr. 260 din 21 aprilie 2010). Art. 10. Interzicerea analogiei. Legile care derogă de la o dispoziţie generală, care restrâng exerciţiul unor drepturi civile sau care prevăd sanc - ţiuni civile se aplică numai în cazurile expres şi limitativ prevăzute de lege. Art. 11. Respectarea ordinii publice şi a bunelor moravuri. Nu se poate deroga prin convenţii sau acte juridice unilaterale de la legile care interesează ordinea publică sau de la bunele moravuri. Reglementarea anterioară: art. 5 C. civ. 1864
Price:
19.00 Lei
|
|
Teste grila. Drept penal si procedura penala 2013 | Carte de: Udroiu MihailEXTRAS: 22. Se va aplica retroactiv în cauzele care nu au fost definitiv judecate legea penală nouă care: a. introduce noi măsuri de siguranţă; b. prevede noi măsuri educative; c. elimină unele condiţii necesare pentru dispunerea suspendării condiţionate a executării pedepsei. 23. Este întotdeauna retroactivă legea prin care: a. este stabilit un nou regim de executare a pedepsei închisorii; b. sunt graţiate anumite infracţiuni; c. sunt amnistiate anumite infracţiuni. 24. Legea temporară: a. se aplică în mod obligatoriu infracţiunii săvârşite în timpul cât era în vigoare, chiar dacă fapta nu a fost judecată în acest interval de timp; b. se va aplica ultraactiv şi atunci când după ieşirea ei din vigoare fapta nu mai este incriminată; c. nu se poate aplica, după ieşirea ei din vigoare, decât în ipoteza în care este mai favorabilă decât legea în vigoare la momentul judecăţii. 25. Se va aplica legea penală veche, mai favorabilă, în cazul în care: a. infracţiunea continuată este consumată sub puterea legii vechi şi se epuizează după intrarea în vigoare a legii noi; b. infracţiunea progresivă a fost săvârşită sub puterea legii vechi, iar rezultatul mai grav se produce după intrarea în vigoare a legii noi; c. legea nouă conţine variante alternative suplimentare ale elementului material al infracţiunii.
Price:
69.00 Lei
|
|
G. Raducan, M. Voineag: Teste grila pentru concursuri si examene, 2013 | Civil, Procedura civila, Penal, Procedura penalaLucrarea de fata cuprinde peste 4000 de grile, iar sistematizarea acestora urmeaza tematica si bibliografia anuntata pentru examenele din 2013, oferindu-va posibilitatea de a va testa cunostintele cu privire la intreaga materie, ponderea grilelor din fiecare materie fiind influentata de aceasta tematica si bibliografie: - primul capitol contine aproximativ 1500 de grile din noul Cod civil (contine si grile din materia dreptului familiei pentru cei care se pregatesc pentru admiterea in magistratura); - al doilea capitol cuprinde aproximativ 500 de grile din noul Cod de procedura civila. Sunt mentinute si grilele din Codul de procedura civila de la 1865, pe langa cele din editia anterioara au fost introduse aproximativ 150 de grile noi, avand in vedere tematica unor examene, dar si aplicarea legii de procedura civila in timp si dispozitiile tranzitorii - celelalte capitole – continand grile la materiile de drept penal si procesual penal (aproximativ 1200) – au fost, la randul lor, completate cu grile noi, iar cele existente au fost revizuite si modificate corespunzator schimbarilor legislative intervenite dupa publicarea editiei anterioare. EXTRAS GRILE: 7. În privinţa interpretării şi a efectelor legii civile, este adevărată afirmaţia: a) interpretarea legii de către instanţă nu se fa ‑ ce numai în scopul aplicării ei în cazul dedus ju decăţii; b) legile care derogă de la o dispoziţie genera - lă, care restrâng exerciţiul unor drepturi civile sau care prevăd sancţiuni civile se aplică numai în cazurile expres şi limitativ prevăzute de lege; c) se poate deroga prin convenţii sau acte ju - ridice unilaterale de la legile care interesează ordinea publică sau de la bunele moravuri; d) niciuna dintre variantele de mai sus. 8. Oricine: a) poate dispune liber de bunurile sale, dacă legea nu prevede în mod expres altfel; b) poate dispune cu titlu oneros sau gratuit, chiar dacă este insolvabil; c) poate dispune liber de bunurile sale, chiar dacă legea prevede în mod expres altfel, libertatea de a dispune fiind un drept fundamental al persoanei, ce nu poate fi îngrădit; d) niciuna dintre variantele de mai sus. 9. Buna credinţă: a) trebuie dovedită în sistemul noii legi; b) se prezumă până la proba contrară; c) trebuie dovedită sau se prezumă, de la caz la caz; d) niciuna dintre variantele de mai sus
Price:
59.00 Lei
|
|
Legislaţia privind profesia de avocat | Actualizare: 15 August 2013Prezenta ediţie, a 10-a la numar, cuprinde atât Legea nr. 51/1995, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, cât şi cele mai importante acte normative, necesare atât avocaţilor, cât şi celor care se pregătesc pentru a intra în această profesie. Astfel, în sumar se regăsesc
Culegerea conţine şi ultimele modificări aduse Statutului profesiei de avocat prin Hotărârea Consiliului U.N.B.R. nr. 769 din 29 iunie 2013, precum şi concluziile Deciziei Consiliului U.N.B.R. nr. 745 din 29 iunie 2013 (cu caracter interpretativ) despre aplicarea corectă a prevederilor art. 66 lit. g) din Legea nr. 51/1995 şi ale art. 314-317 din Statutul profesiei de avocat.
Price:
14.90 Lei
|
|
Introducere in dreptul civil. Teste grila. Curs adresat stundentilor facultatilor cu profil administrativ, economic sau tehnicEXTRAS: (...) Normele juridice sunt legate între ele şi alcătuiesc un sistem care reflectă atât unitatea dintre norme, cât şi diferenţele existente între ele. Sistemul de drept este format din ramuri de drept. Ramura de drept este un ansamblu de norme juridice legate organic între ele prin obiectul de reglementare, adică grupul de relaţii sociale supuse reglementării (criteriul obiectiv) şi metoda de reglementare (criteriul subiectiv). Normele juridice sunt legate prin conţinutul lor în cadrul instituţiei juridice[3]. Instituţia juridică cuprinde totalitatea normelor care reglementează o anumită categorie de relaţii sociale, dând naştere la raporturi juridice specifice. (...) STOC EPUIZAT!
Price:
39.00 Lei
Stoc epuizat!
|
|
Cristi Danilet: Concurs de admitere la INM si Magistratura 2014. Proba 3. Interviul. Etica si deontologie judiciaraÎndrumarul de faţă este menit să ghideze candidaţii în a face faţă cu brio tuturor componentelor interviului pe care îl vor susţine în faţa comisiei de examinare. Cum etica şi deontologia judiciară constituie materie obligatorie pentru auditorii de justiţie si pentru noii magistraţi recrutaţi si dată fiind importanţa acesteia în evoluţia ulterioară a unui magistrat, prezenta publicaţie poate fi utilizată ca material bibliografic şi de judecătorii şi procurorii în funcţie. Ediţia 2014 Ediţia de faţă aduce la zi legislaţia cuprinsă în lucrare, mai ales în ceea ce priveşte prevederile penale după intrarea în vigoare a Noului Cod penal şi a Noului Cod de procedură penală, şi completează cu informaţii utile pentru ultima etapă a concursului.
Price:
49.90 Lei
|
|
Noul Cod penal. Noul Cod de procedura penala. Editia 2014 | Data aparitiei: 17 Octombrie 2014Aceasta lucrare prezinta interes practic intrucat, sub fiecare articol au fost inserate note privind reglementarile anterioare, sunt redate textele conexe din Constitutie, din Conventia europeana a drepturilor omului si din Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene si se fac trimiteri la legile speciale ce contin dispozitii penale sau de procedura penala care nu au fost abrogate si care continua sa se aplice si dupa intrarea in vigoare a celor doua noi coduri. Totodata, sunt reproduse pasaje relevante din hotarari recente ale Curtii Europene a Drepturilor Omului in materie. Noua editie a prezentei lucrariinclude si toate deciziile de admitere pronuntate, pana la data de 9 octombrie 2014, de Curtea Constitutionala, respectiv de Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept in materie penala si cel competent sa judece recursul in interesul legii ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie.
Price:
39.00 Lei
|