Limba: RO
Currency: RON
  • RON
Bine ai venit in libraria noastra online! |

Cosul de Cumparaturi

0 items

Dropdown Categories

Cartea a V-a - Noul Cod Civil. Studii si comentarii - Volumul III. Partea I | Carte de: Uliescu Marilena

Code: 978-606-673-363-2
Descriere

Volumul III al lucrarii „Noul Cod civil. Studii si comentarii” are ca obiect studierea si analizarea in functie de structura Codului civil a primei parti din Cartea a V-a, „Despre obligatii” (art. 1164-1649), reprezentand materia teoriei generale a obligatiilor civile, urmand ca in partea a II-a a acestui volum sa abordam reglementarile privind contractele speciale (art. 1650-2499).

In aceasta lucrare, intitulata: Noul Cod civil. Studii si comentarii, Volumul III. Partea I, Cartea a V-a, Dispozitii generale (art. 1164-1649), autorii, prin studiile si comentariile privind obligatiile – partea generala –, au urmarit descifrarea noilor prevederi in raport cu reglementarea anterioara din Codul civil din 1864 si jurisprudenta aferenta, cu noile curente ale doctrinei, folosind analiza comparatista si noile tendinte ale unificarii reglementarilor din Uniunea Europeana, mai ales in materie contractuala, partea cea mai dinamica a instrumentelor juridice pentru functionarea pietei unice.

Studiile si comentariile subliniaza si reformele in curs in materia raspunderii civile si a regimului general al obligatiilor. O parte a noilor reglementari din Codul civil in vigoare consacra aceste tendinte, iar evaluarea critica a noilor institutii sau modificarea celor existente contribuie, pe de o parte, la clarificarea in vederea interpretarii a acestei opere legislative de tranzitie, iar, pe de alta parte, la identificarea unor ulterioare modificari necesare ale acestui nou Cod civil.

 

STOC EPUIZAT!

Detalii tehnice

ISBN: 978-606-673-363-2
Titlul cartii: Cartea a V-a - Noul Cod Civil. Studii si comentarii - Volumul III. Partea I | Carte de: Uliescu Marilena
Autor (i):: Uliescu Marilena
Publicat de: Editura Universul Juridic
Colectia: Teste grila
Data aparitiei: 10 Iulie 2014
Formatul: Carte in format tiparit
Numar de pagini: 950
Price: 109.00 Lei
Stoc epuizat!
Trimite unui prieten Voteaza / Scrie opinia ta Adauga la lista de dorinte Compara cu alte produse

Problemele teoretice si practice retinute de autori au avut in vedere noua configurare a contractului, care, in toate fazele, este supus principiului bunei-credinte, conceptia impreviziunii, noua reglementare a leziunii, cazurile de nulitate si efectele acesteia, noua optica a interpretarii contractelor, reprezentarea, cesiunea contractului. 

Raspunderea civila este analizata critic mai ales in contextul insuficientei raspunderii subiective si al multiplicarii cazurilor de raspundere civila, care se bucura de autonomie si reglementare speciala. Sunt analizate, in vederea intelegerii si interpretarii, modificarile privind raspunderea pentru fapta altuia si repararea prejudiciului in cazul raspunderii delictuale. 

Autorii – cercetatori, cadre didactice, magistrati, avocati, specialisti recunoscuti in domeniile pe care le abordeaza – ofera cititorilor o evaluare critica a Codului civil, in ideea ritmarii doctrinei si practicii si a cristalizarii mai riguroase a terminologiei juridice.

ISBN: 978-606-673-363-2
Titlul cartii: Cartea a V-a - Noul Cod Civil. Studii si comentarii - Volumul III. Partea I | Carte de: Uliescu Marilena
Autor (i):: Uliescu Marilena
Publicat de: Editura Universul Juridic
Colectia: Teste grila
Data aparitiei: 10 Iulie 2014
Formatul: Carte in format tiparit
Numar de pagini: 950