Limba: RO
Currency: RON
  • RON
Bine ai venit in libraria noastra online! |

Cosul de Cumparaturi

0 items

Dropdown Categories

Companiile offshore sau evaziunea fiscala legala | Carte de: Adrian Manaila

Code: Companiile offshore | Rating: Rating: 10
Descriere

O companie offshore este o societate înregistrată într-o ţară (sau pe un teritoriu dependent al unei ţări cu legislaţie autonomă) dar care nu desfăşoară activităţi economice pe teritoriul respectiv. Cu alte cuvinte, o companie cu asemenea statut nu-şi obţine veniturile din ţara unde a fost înregistrată, ci din afara granitelor acelui stat. Teoretic, în orice ţară pot exista companii offshore, dar acest statut nu asigură, în mod obligatoriu, avantaje fiscale. Trebuie subliniat faptul că, prin neplata impozitului compania nu încalca legea, din contră, conform legii este scutită, parţial sau total, de plata impozitelor.

Detalii tehnice

Titlul cartii: Companiile offshore sau evaziunea fiscala legala
Autor | Autori: Adrian Mihaila
Publicat de: Editura C.H. Beck
Colectia: Afaceri
Data aparitiei: Aprilie, 2004
Formatul: A5
Numar de pagini: 200
Price: 15.26 Lei
Stoc epuizat!
Trimite unui prieten Voteaza / Scrie opinia ta Adauga la lista de dorinte Compara cu alte produse

 

 
Persoanele fizice cu venituri ridicate apelează la companiile offshore pentru a-şi păstra investiţiile făcute pe un număr de pieţe din diverse ţări. Companiile personale de holding asigura confidenţialitatea şi scutesc de taxe şi impozite legate de crearea şi menţinerea entităţilor într-un număr de diferite structuri . 
 
Alegerea unui sediu stabil, într-un context politic si economic favorabil, reduce riscurile pe care atât firmele, cat si persoanele fizice le-ar putea înfrunta în ţara de origine şi în ţările terţe.
 
Multe persoane angajate în activităţi de construcţie, inginerie, aviaţie, finanţe, informatică sau industria filmului şi a divertismentului pot face economii considerabile din scutirea de taxe prin stabilirea unei legături cu o companie offshore pentru servicii personale.
 
Titlul cartii: Companiile offshore sau evaziunea fiscala legala
Autor | Autori: Adrian Mihaila
Publicat de: Editura C.H. Beck
Colectia: Afaceri
Data aparitiei: Aprilie, 2004
Formatul: A5
Numar de pagini: 200

by Administrator Libraria LexMag.ro, 29 Sep 2012

Una dintre cele mai importante activităţi ale unei companii înregistrate într-o zonă cu taxe reduse este comerţul internaţional. Se pot obţine scutiri de taxe şi impozite semnificative prin interpunerea unei companii offshore într-o tranzacţie internaţională. În cazul în care o astfel de companie offshore doreşte să cumpere anumite produse dintr-o ţară şi să le vândă ulterior altei ţări, poate face această operaţiune, fiind scutită de taxe către centrul offshore.