Limba: RO
Currency: RON
  • RON
Bine ai venit in libraria noastra online! |

Cosul de Cumparaturi

0 items

Dropdown Categories

OBIECTUL ACTULUI JURIDIC CIVIL (potrivit Noului Cod civil)

Data: 2012-08-13

 

Obiectul este o condiţie de validitate a actului juridic civil fiind enumerată de art. 1.179 NCC printre condiţiile esenţiale de valabilitate a convenţiilor.
 
Prin obiect al actului juridic civil înţelegem acea condiţie de fond, generală şi esenţială care constă în operaţiunea juridică convenită de părţi, astfel cum aceasta reiese din ansamblul drepturilor şi obligaţiilor contractuale. 
  
Art. 1.225 alin. 1 NCC prevede în acest sens că obiectul contractului îl reprezintă operaţiunea juridică, precum vânzarea, locaţiunea, împrumutul şi altele asemenea, convenită de părţi, astfel cum aceasta reiese din ansamblul drepturilor şi obligaţiilor contractuale. 
  
Legiuitorul face o delimitare clară între obiectul contractului şi obiectul obligaţiei întrucât art. 1.226 alin. 1 NCC dispune expres că obiectul obligaţiei este prestaţia  la care se angajează debitorul. Mai mult, stabileşte distinct condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească pe de o parte, obiectul contractului, iar pe de altă parte, obiectul obligaţiei.
 
 

 

  

© 2012, Eduard Dragomir

 
Articolul de faţă este un extras din ediţia 2012 a lucrării:
 
 
 
Pentru o tratare pe larg a subiectului "Actul Juridic Civil in Noul Cod civil" a se consulta cartea in format tipărit!
 

Like on FaceBook

V-a placut postarea noastra, dati-ne un like pe FaceBook! Multumim yessmiley

 
 

Recomandari din librarie